Kediler Hakkında Bilgi
Kedilerin Sevmediği Kokular Hangileridir? 20.06.2021

Kedilerin de köpeklerin de duyuları oldukça hassastır. Sevmedikleri kokuları hissettikleri an ortamdan direkt uzaklaşmayı tercih ederler. Kediler özgürlüklerine düşkün oldukları kadar tat ve duyu konusunda da bir hayli seçici olabilir. Sevmediği kokular olduğu zaman direkt ortamdan uzaklaşırlar. Bugün yazı konumuz kedilerin sevmediği kokular… Nasıl ki bizim sevmediğimiz kokular vardır, kediler için de aynı durum geçerlidir. Kedilerin bize göre koku alma duyuları çok daha gelişmiş olduğundan bu konuda çok daha seçici oldukları da bir gerçek. Kedilerin sevmedikleri kokuları sizin için derledik. Kedi ne kokusunu sevmez sorusunun yanıtları ile devam edelim.

1 -    Portakal ve limon kokuları

Portakal ve limon kokularından kediler hiç hoşlanmaz. Sadece kokusunu değil tadını da sevmezler. Eğer kedinizin gitmesini istemediğiniz bir alan varsa oraya koyacağınız bir portakal ya da limon direkt rotalarını değiştirecektir.

2 -    Muz

Kedilerin bulunduğu ortamı terk ettikleri bir başka koku da muz kokusudur. Kediler muz kokusundan hiç hoşlanmazlar. Muz kabuğu ya da muz meyvesinin kendisi fark etmez, kediler her halükarda muz kokusundan rahatsız olacaktır.

3 -   Kirli kum kokusu

Kedilerin titiz ve temiz canlılar olduğu malum… Bu titizlik o kadar yüksek noktada ki kendi kumlarının kirli olması bile onları rahatsız eder. Hatta bazı durumlarda kirlilikten ve kokudan rahatsız oldukları için kum tuvaletlerini yapmayabilirler. Bu nedenle kedi kumunun daima temiz olması gerekir.

4 -    Bozuk balık kokusu

Kedilerin balıkla arası çok iyidir ancak söz konusu kötü kokan, bozulmuş bir balık ise kediler o ortamı anında terk eder. Kedilerin aslında en sevdiği kokulardan biri balık kokusudur ancak balık bozulmuşsa kediler buna tahammül edemez. Kediler bozuk balık kokusu olan bir yerde asla durmazlar.

5 -    Biber ve hardal kokusu

Biber ve hardal kokusu da kedilerin nefret ettiği kokulardan biridir. Yemek sırasında eğer hardalın ya da biberin kokusunu alırsa hemen uzaklaşır. Hardalın kokusunu aldıklarında o kadar rahatsız olurlar ki zaman zaman bu rahatsızlıklarını miyavlayarak dile getirebilirler. Aynı durum biber kokusu için de geçerlidir, kediler biber kokusundan çok rahatsız olurlar ve bir daha o ortama girmek istemezler.

6 -    Okaliptüs kokusu

Her ne kadar bizler için ferah bir koku olsa da aynı şey kediler için geçerli değildir. Kediler okaliptüs kokusunu hiç sevmezler. Okaliptüs aynı zamanda kediler için zararlıdır bu nedenle çok dikkat edilmesi gerekir.

7 -    Bazı parfüm kokuları

Kediler de bizler gibi parfüm konusunda seçici olabiliyor. Bazı sabun ve parfüm kokularından hiç hoşlanmıyorlar. Parfüm sıktığınızda kedinizin sizden uzaklaştığını görürseniz bilin ki parfüm zevkleriniz uyuşmuyor. Ayrıca bazı sabunlar da kedilerin radarındadır, kokladıkları anda uzaklaşırlar.

8 -    Sarımsak kokusu

Sarımsak kokusu oldukça keskin bir kokudur ki bizi bile rahatsız edebilir zaman zaman. Sarımsak kokusu kedilerin de sevmediği kokulardandır. Sarımsak kokusunu kediniz aldığı anda uzaklaşacaktır.

Kedinizle aynı evi paylaşıyorsanız bu kokuları kullanmamaya gayret edin ki hassas duyuları zarar görmesin… Ancak eğer çok sevdiğiniz bir eşyadan uzak durmasını istiyorsanız ona zarar vermeyecek şekilde eşyanın yakına yukarıdaki aromalardan birini konumlarsanız, kediniz oraya gelmeyecektir. Kedileri koltuklardan uzak tutmak için etkili yollardan biri olabilir.

Benzer Yazılar