Kediler Hakkında Bilgi
Kediyi En Çok Ne Üzer? 11.09.2021

Her ne kadar bazı kediler mesafeli duruşları ile bilinse de aslında duyguları olan, hassas canlılardır. Kediler küser mi sorusuna pek çok kez rastlanmıştır. Evet, kedilerin bazen küsme davranışları olabilir. Kediler kendi ortamlarını seven, kendi kendilerine vakit geçirmekten hoşlanan ancak öte yandan evdekilerin ilgisini de isteyen canlılardır. İhmal edildiklerinde mutsuz olabilirler. Kediler her ne kadar özgürlüklerine düşkün canlılar olsa da ev ortamını, kendi yataklarını, kendi alanlarını fazlasıyla benimserler. Basit bir ev değişimi bile onları mutsuz edebilir. Eve yabancı bir canlının gelmesi, eşyalarının değiştirilmesi ve hatta araba seyahati bile mutsuz hissetmelerine neden olabilir. Diğer bir deyişle kediler kendi güvenli alanlarını terk etmeyi sevmezler ve gittikleri her yerde kendi alanlarını ararlar. Eğer bir değişiklik yapılırsa kediniz bir süre küsebilir ya da mutsuz olabilir. Bazen farkında olmadan yaptığımız hareketlerle kedimizi üzüyor olabiliriz. Bugün kedileri üzen şeylerden bahsedeceğiz. Belki içlerinden birini farkında olmadan yapıyor ve minik arkadaşımızı mutsuz ediyoruzdur!

1 -    İhmal edilmek

Yukarıda da söylediğimiz gibi kediler her ne kadar yalnız kalmayı sevseler de bir o kadar ilgi alaka beklerler. Rutinlerinin bozulmasından, uzun saatler boyunca yalnız kalmaktan ve ilginin üzerlerinden çekilmesinden hiç hoşlanmazlar. Kediler sosyal canlılardır ve favori olarak seçtikleri kişiyle vakit geçirmeyi isterler. Eğer favori kişi onu ihmal ederse, üzülebilir ve hatta küsebilir. Bu nedenle eğer kedinizin favori insanı sizseniz, işten yorgun bile gelseniz mutlaka kedinizle vakit geçirin ki mutsuz olmasın.

2 -    Sarılmak

Bazı kediler sarılmaktan hiç hoşlanmaz. Kediler sessizliği ve sakinliği sever. Evde yüksek sesle konuşulması bile onları rahatsız edebilir. Aynı zamanda doğaları gereği biraz da bağımsız bir karaktere sahiptir. Eğer aşırı sarılma ya da öpme gibi durumlar olursa rahatsız olabilirler. Hatta aşırı sarılıp sarmalanmak onları rahatsız bile edebilir. Kediler ön ve arka patilerinin okşanmasından hiç hoşlanmazlar. Eğer okşanmaktan hoşlanmadığı yerlere dokunursanız sinirlenebilir ve sizden uzaklaşabilir. Şunu unutmamak gerekir ki her kedinin kendine özgü bir karakteri vardır.

3 -    Tuvaletinin pis olması

Kediler temiz ve titiz canlılardır hatta bu özellikleriyle nam salmışlardır. Kediler pis tuvaletlerden hiç hoşlanmazlar bu nedenle kumunu daima temiz tutmanız gerekir. Pis olan kuma tuvaletini yapmayacak kadar da titizdir. Temizlik onlar için günlük rutinlerinin bir parçasıdır ve pis olan bir ortama tahammül edemezler. Bu nedenle kedinizin kumunu her gün temizlemeyi ihmal etmeyin.

4 -    Aşırı gürültü

Kediler sakinliği ve sessizliği seven canlılardır. Ortamdaki aşırı gürültü, yüksek ses ya da misafir onları rahatsız edebilir. Sosyalleştirilmiş kediler bile olsa yine de fazla gürültüden rahatsız olacak ve mutsuzlaşacaktır. Yüksek sesle konuşmak, gülmek ve tanımadıkları insanların evin içine doluşmasından rahatsız olacaklardır. Yabancıların yanında kendini rahat hissetmeyen kediler ortamdan uzaklaşacaktır.

5 -   Taze olmayan su ve mama

Kediler “tazeliği” severler. Temizliklerine düşkün oldukları kadar yeme içme konusunda da hassastırlar. Bayat olan bir mamayı ya da kirlenmiş bir suyu içmek istemezler. Tazelenmeyen bir su, kedileri mutsuz etmeye yeter! Kediler temiz kaynaklardan su içmeyi ve temiz kaplardan mama yemeği severler. Eğer mama ve su kabı pis ise bu durum onları mutsuz edecektir.

6 -    Sahibinin onu terk etmesi

Kediler serinkanlı bir duruşa sahip olsalar da duyguları olan, hassas canlılardır. Sahibinin vefat etmesi ya da onu terk etmesi gibi durumlarda derin üzüntüye girerler. Hatta bazı kediler bu sebepten depresyona bile girebilir.

Benzer Yazılar