Köpekler Hakkında Bilgi
Köpekler için Yaz Yiyecekleri Nelerdir? 20.05.2022

Sıcak havalar yalnızca bizleri değil küçük patileri de etkiliyor. Biz bir şekilde serinlemenin yolunu buluyoruz ancak onlar için şartlar eşit olmayabiliyor. İşte bu noktada devreye biz giriyoruz ve onları serinletmenin yollarını buluyoruz! Sokak kedi ve köpeklerine yapacağımız en büyük iyilik kapı önlerine su ve mama kabı koymak ve özellikle sularını her gün değiştirmek, tazelemek. Evdeki pet dostlarımızın da serinlemeye ihtiyacı var elbette ancak kendi dostumuza hassasiyet gösterirken sokaktaki canları da unutmamalıyız. Bugün sizler için yaz sıcaklarında köpekleri serinletmenin yollarından birkaçını paylaşacağız. Özellikle bu lezzetleri köpekler zaten çok seviyor bir de üstüne serinlik etkisi eklendi mi işte o zaman yaz tam anlamıyla şölen oluyor!

Köpekler yazın ne yer?

Köpeğinize kaliteli mama vermeniz her mevsim, her ay çok önemli; kaliteli mamalar zaten ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri sağladığı için bir anlamda köpeğiniz güvende olur. Özellikle yaz aylarında konserve mama verirken dikkat etmeniz gerekir. Sıcakların da etkisiyle mamalar dışarda bozulur bu da köpeğinizde ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Konservesini açtıktan sonra yemesini bekleyin ve kalan mamayı mutlaka dolaba kaldırın. Rutin olarak kuru ya da yaş mamasına devam ederken, aralarda hoşuna gidecek serin lezzetler vermeyi de ihmal etmeyin. İşte onlardan birkaçı…

1-      Dondurulmuş tavuk çorbası küpleri

Köpeklerin zaten tavukla arası çok iyidir ancak özellikle sıcak havalarda tavuk vermek sakıncalı olabilir; bazı alerjilere yol açabileceğinden et olarak vermek yerine tavuklu çorba yapabilirsiniz. Tavuk suyuna çorba yaptıktan sonra dondurucuya atabilir ve küpler halinde dondurabilirsiniz. Sonra atıştırmalık olarak köpeğinize verebilirsiniz. Bu arada tavuk suyu çorbasını yaparken hiçbir tuz, baharat ve benzeri ilave yapılmaması gerektiğinin de altını çizelim.

2-      Dondurulmuş meyveler

Köpekler için meyveler faydalı olabilir özellikle yaz aylarında lezzetli atıştırmalıklardan da biridir. Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlayan meyvelerle lezzetli ödül mamaları yapabilirsiniz. Mevsim meyvelerini dondurabilir ve daha sonra köpeğinize verebilirsiniz. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey meyveleri küçük porsiyonlara ayırmaktır. Kestiğiniz meyvelerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra dondurucuya atabilir ve ona şahane meyveli lezzetler hazırlayabilirsiniz.

3-      Ayran

Köpeğinizin ayranla arası nasıl? Eğer seviyorsa ona sade bir ayran yapabilirsiniz. Baharat ve tuzdan arınmış sade bir ayranla serinlemesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz ayranı küplere döküp dondurucuya da atabilirsiniz. Bu sayede kıtır kıtır yerken bir yandan da serinleyecektir. Bu arada ayranın aynı zamanda köpeğinizin bağırsak dostu olduğu bilgisini de verelim.

4-      Karpuz

Yaz denince akla ilk gelen meyvelerden biri olan karpuz, yalnızca yaz akşamlarımızı serinletmekle kalmaz aynı zamanda köpeğimize de iyi gelir. Karpuzun çekirdeklerini iyice temizledikten sonra birkaç parça karpuz verebilirsiniz. Tabi bu noktada çok vermemeye dikkat edin neticede içinde şeker oranı var.

5-      Salatalık

Köpekler için en lezzetli yaz atıştırmalıklarından biri salatalıklardır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan salatalık aynı zamanda serinleticidir. Salatalığı dilimler halinde doğrayıp verebilirsiniz. Bu lezzete hayır demeyecektir! Bu arada salatalığı vermeden önce kabuklarını soymanızda yarar olabilir bu sayede köpeğinizin midesi daha rahat hazmedecektir.

6-      Dondurma

Tıpkı bizler gibi köpeklerin de dondurmaya arası epey iyidir. Köpeğinize ev yapımı dondurma yapabilirsiniz. Dışarıda satılan hazır dondurmaların içeriği köpeklere uygun değildir ancak yalnızca onun için vanilya aromalı bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Hem serinletici hem keyifli; aşırıya kaçmamak şartıyla elbette.

Önemli Not: Her ne kadar doğal ve vitamin bakımından zengin olan ürünler olsa da her köpek için uygun değildir. Örneğin mide ve bağırsak sorunları ya da kronik rahatsızlıkları olan köpekler için zararlı olabilir. Bu nedenle yukarıda yazdıklarımızı köpeğinizin beslenme rutinine eklemeden önce veteriner hekiminize danışmanızda yarar vardır.

Benzer Yazılar