Kediler Hakkında Bilgi
Kedi Nasıl Serinletilir? 09.06.2021

Yaz sıcakları kapıda! Sadece bizim değil tüm canlıların da dikkat etmesi gereken aylara girdik bile. Yakında yaz sıcakları kendini iyiden iyiye belli etmeye başlayacak. Özellikle evcil hayvanlar için ekstra yorucu olabilir zira bir de sırtlarında onları daha sıcak yapan kürkleri var çünkü. Kediler hele ki yoğun tüylü kediler için yaz ayları oldukça bunaltıcı olabilir. Kediniz sıcaktan bunaldıkça, onu serinletmek de size düşüyor. Kedileri serinletmek ve sıcaklardan mümkün olan en az şekilde etkilenmesini sağlamak için alınması gereken birkaç önlem var. Her evde klima olmadığını düşünürsek, yaz sıcaklarında alternatif çözümlere gitmek de gerekebilir. Peki, sıcak havalarda kedileri serinletmek için neler yapılabilir gelin kısaca bir göz atalım.

1 -    İşe gitmeden önce mümkün olduğunca evi havalandırın. Mümkünse tüm pencereleri açın ve siz evden çıkana kadar temiz hava evin içine dolsun. Eğer eviniz çok güneş alıyorsa perdeleri kapatabilirsiniz. Eğer klimanız varsa düşük seviyede çalıştırabilirsiniz. Perdeler, güneş ışığını keseceğinden kediniz için rahat bir ortam oluşturacaktır.

2 -    Geceden plastik bir şişeye su doldurun ve buzluğa atıp dondurun. Ertesi gün donmuş halde olan plastik şişeleri, kedinizin yattığı yerin yakınlarına konumlayın. Direkt yatağına koymayın, etrafına koyun zaten şişenin soğukluğu etrafa yansıyacaktır.

3 -    Kediler için ıslak mendiller oldukça işe yarayabilir. Kedinizi ıslatmadan, ıslak mendillerle onu silebilirsiniz. Bu sayede hem serinleyecektir hem de bir yandan temizlenmiş olacaktır. Kedinizi sildiğiniz zaman bacaklarını, koltuk altını, çene altını ve karın bölgesini silin çünkü bu bölgeler vücut sıcaklığını hızlıca düşürebilir. Bu bölgelerin serin olması, onların daha serin hissetmesini sağlayacaktır.

4 -    Temiz bir kumaş parçasını ya da havluyu ıslatarak kedinize soğutma havlusu yapabilirsiniz. Havluyu ıslattıktan sonra fazla suyunu sıkın ve yere serin. Kediniz üzerine yattığında serinleyecektir. Ayrıca bu serinlik hoşuna da gidecektir.

5 -    Kedinizi serinletmenin yollarından bir diğeri de buz küpleridir. Buz küplerini yere koyarak onu ilgisini çekebilirsiniz. Bir yandan oynarken bir yandan serinleyecektir ancak tabi daha sonra yeri silmeniz gerekeceği için size biraz iş çıkabilir.

6 -    Buz küpleri ile devam edelim. Buz küplerini su kabına atarsanız suyunun daima soğuk olmasını sağlayabilirsiniz. Malum sıcak havalarda sular hızlı bir şekilde ısınıyor. Kedinizin her daim soğuk su içmesi için su kabına birkaç parça buz küpü atabilirsiniz.

7 -    Kediler banyo yapmaktan hoşlanmazlar ancak soğuk fayanslar ya da küvet ilgisini çekebilir. Kedinizin serinlemesi için tuvaletin kapısını açık bırakabilirsiniz. Bu sayede fayanslara ya da küvete yatabilir ve serinleyebilir.

Yazın kediyle araba yolculuğunda nelere dikkat etmek gerekir?

Yaz geldi, tatiller birer birer başladı. Pet arkadaşınız da sizinle birlikte seyahat edecekse bu durumda arabada dikkat edilmesi gereken bazı şeyler olacaktır. Yaz aylarında arabayla yolculuk yapmanın en zorlayıcı kısmı sıcaklardır. Evet, arabada klima olabilir ancak açısı kedinize etki ediyor mu bu da önemli. Araba klimasını açık tutarken, hava akımının kedinizin taşıma çantasına tam olarak ulaştığına emin olun. Eğer evcil hayvanla yolculuk yapacaksanız, imkânınız varsa sabah erken saatler ya da gece saatlerini tercih edin ki pet arkadaşınız sıcaktan minimum etkilensin. Kedi taşıma çantasının üzerine ıslak bir havlu koyabilirsiniz, bu çantayı ve dolayısı ile pet arkadaşınızı serin tutacaktır. Kedinizin tüylerini ıslatmak ya da onu ıslak mendille silmek de ferahlamasına yardımcı olacaktır. Tüylerini ıslattığınız zaman rahatsız olursa, ıslak mendille onu silebilirsiniz. Özellikle koltuk altı gibi bölgeleri silmeniz vücut sıcaklığının düşmesine neden olacaktır. Kedinizin taşıma çantasının kenarına küçük bir pilli fan yerleştirebilirsiniz. Bu sayede kediniz serinleyecektir. Sıcaklık, kediniz için büyük bir tehdittir bu nedenle yolculuk sırasında kedinizi sık sık gözlemleyin. Eğer bunalmış görünüyorsa yol kenarında durun ve biraz hava almasını sağlayın.

Benzer Yazılar