Kediler Hakkında Bilgi
Kediler Susuz Kaç Gün Yaşar? 04.09.2021

Sıcak hava, her canlı için tehdittir. Havaların aşırı sıcak olması özellikle sokak hayvanları için büyük bir tehlikedir. Aşırı yükselen hava sıcaklığı, kediler başta olmak üzere pek çok sokak canlısının hayatını tehlikeye sokar. Kediler açlıkla bir yere kadar savaşabilirler ancak susuz kalmaları hayatlarının tehlikeye girmesine neden olur. Ne yazık ki kedilerin susuz kalması onların can kaybına yol açar. Kediler uyum sağlama konusunda oldukça yeteneklidir; diğer bir deyişle zor koşullara rağmen hayatta kalabilirler. Ancak onların tek yenildiği şey susuzluktur. Kediler susuz kalmaya dayanamazlar. Kedinin yaşına, genel sağlık durumuna, aktivite seviyesine bağlı olarak susuz kalma süreleri değişir. Genel olarak bakıldığında kediler açlığa 1 haftaya kadar dayanabiliyorlar ancak susuzluk için aynı şey geçerli değil. Kediler susuzluğa karşı çok dayanıksızdırlar. Kedilerin genel sağlık durumuna bağlı olarak dayanabildiği süre değişir ancak genel olarak bakıldığında bir kedi en fazla 3 gün susuzluğa dayanabilir. Aşırı sıcaklar olduğunda bu süre daha da kısalıyor. Bir kedi 1-2 gün bile su içmese sağlığı bozulmaya başlayabilir.

Kedinin Susuz Kaldığı Nasıl Anlaşılır?

Bir kedinin susuz kaldığını anlamanın birkaç yolu vardır. Elbette halsizlik ilk akla gelendir. Kediler temiz canlılardır. Kendilerini yalayarak temizlerler bu nedenle sokak kedilerini bile pis görmek pek olası değildir. Bir kedinin temizlenmesi için illa banyo yapması gerekmez ya da temizlenmek için suya ihtiyaç duymaz. Kediler dilleri ile kendi temizliklerini yapabilirler. Eğer sokakta bir kediyi çok pis ve tüyleri kirlenmiş görüyorsanız muhtemelen susuz kalmış olabilir. Kediler susuz kaldıklarında tükürük üretemezler dolayı ile kendilerini de temizleyemezler. Bu durum kirlerinden arınamamalarına yol açar. Kedinin susuz kaldığı nasıl anlaşılır sorusunun da yanıtını vermiş olduk böylelikle.

Kediler susuz kalırsa ne olur?

Kediler susuz kaldıklarında organları birer birer eski gücünü kaybeder. Kediler yeterli su içmezlerse ve bir de üzerine sıcak eklenirse kaybettikleri sıvı organ yetmezliğine neden olabilir. Kediler sıvı kaybettiklerinde organ yetmezliği sorunu ile karşı karşıya kalabilirler ve bunun neticesinde ne yazık ki hayatlarını kaybedebilirler. Kapının önüne koyacağımız bir tas su, bir kedinin hayatını kurtarmak için yapabileceğimiz en büyük iyiliktir.

Susuz kalan kediye ne yapılır?

Kedi susuz kalmışsa yapılması gereken ilk iş onu veterinere götürmektir. Kedinin susuz kalması beraberinde pek çok organ sorununa yol açabilir bu nedenle ona sadece su vermek yeterli bir çözüm olmayabilir. Susuz kalmasının vücudunda yarattığı tahribatı öğrenmek için mutlaka tetkik yapılmalıdır. Kediyi evde kendi kendinize tedavi etmeye çalışmaktan kaçının. Çünkü su içmemek beraberinde pek çok hastalığın gelişmesine yol açabilir. En doğru yöntem onu vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmektir.

Benzer Yazılar