Köpekler Hakkında Bilgi
Köpek Anaokulu (Kreşi) Nedir? 09.02.2021

Gün geçmiyor ki yeni hizmetler çıkmasın, hayatımızı kolaylaştırmasın! Daha önce köpek otellerinden bahsetmiştik. Uzun seyahatlere çıktığımızda, köpeğimizi yanımıza alamıyorsa onu güvenli ellere teslim etmenin en profesyonel ve güvenilir yollarından biri köpek otelleridir. Köpek otelleri, köpeğinizin kaliteli vakit geçirebileceği ve aynı zamanda güvenilir kişiler tarafından tüm bakımlarının yapılabileceği yerlerdir. Uzun seyahatler için köpek otelleri idealdir peki ya günlük bakım? Köpeklerimize her zaman yeteri kadar vakit ayıramadığımız dönemler olabiliyor. Kimi zaman iş yoğunluğu kimi zaman sosyal koşturmacalar derken onlarca nedenden dolayı dışarıda işlerimiz olabilir. Bu koşuşturma içerisinde köpeğimizin mamasını ve suyunu vermek yeterli gibi duruyor ancak aksine bakım eksik kalıyor. Çünkü köpeğin dışarı çıkmaya, enerjisini atmaya ihtiyacı var. Enerjisini atamayan ve evde uzun süreler yalnız kalan köpeklerde zaman içerisinde birtakım davranış bozuklukları görülebiliyor. Bu bozuklukların başında normalde yapmadığı davranışları huy edinmesi geliyor. Örneğin sırf sizin ilginizi çekebilmek için eşyanıza zarar verebilir, sizi kızdırabilir ya da tuvaletini eve yapmaya başlayabilir. Köpeğiniz enerjisini atamadıkça giderek mutsuzlaşabilir ve devamında strese girebilir. Köpeklerin fiziksel bakımdan iyi olmalarının yanı sıra ruhsal ve mental açıdan da sağlıklı olmaları bu günlük yapılan aktivitelere bağlıdır. Köpeğiniz bütün gün evin içinde sıkılacak ve bunalacaktır. Haliyle siz yokken evde havlamaya başlayabilir ya da evdeki eşyalara zarar verebilir. Siz yoğunsunuz ve buna yapabilecek şuan için bir şey yok peki ya köpeğiniz için ne yapabilirsiniz? İşte bu noktada köpek kreşleri devreye giriyor. Pek çok yerde hizmet veren köpek anaokulu, köpek kreşi ya da köpek evleri sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor. Her sabah köpeğinizi işe giderken kreşe bırakabilir ve akşam geri alabilirsiniz. Öncelikle köpek kreşi ne demek kısaca değinelim.

Köpek kreşi nedir?

Köpekler günün her saati oyun oynayabilecek enerjiye sahiptir ve yorulmak nedir pek bilmezler. Haliyle sürekli biriken bir enerji söz konusudur. Enerjilerini atmaları için oyun oynamalı ya da yürüyüşe çıkarılmalıdır. Köpekler evde yalnız kaldığında birinin gelip onunla oynamasını dört gözle bekler. Siz kapıdan girdiğiniz andan itibaren onun için oyun çanları çalmaya başlar. Kimi zaman yorgun oluruz ve oynayacak gücümüz olmaz. Böyle durumlarda da köpeğiniz ilgisiz kalır. Günlük hayat koşuşturmasının içerisinde ona yeteri kadar zaman ayırmadığımızda biz de mutsuz oluruz. Köpek kreşleri bu sorunu ortadan kaldırmak için görev alırlar. Köpek kreşi sayesinde köpeğiniz istediğiniz şekilde beslenir, oyun oynar, enerjisini atar ve dahası eğlenir, yalnızlık çekmez. Köpekler anaokulunda eğlenceli bir gün geçirirler. Sabah bakıcısına bırakırsınız ve artık tüm sorumluluk onda olur. Köpeğinizle gün içerisinde oynar, ilgilenir, sizin tembihlediğiniz şekilde mamasını verir, varsa ilaçlarını içirir, tuvalet ihtiyacını giderir. Gün içerisinde hem eğlenir, hem karnı doyar hem de doyasıya mutlu olur. Günün sonunda onu teslim almaya gittiğinizde size düşen tek şey onu sevmektir. Bazı köpekler sosyal değildir ve kreşte zorlanabilir ya da sizi yanında isteyebilir. Bu bir alışma sürecidir. Doğru bir iletişim yolu seçilirse köpeğiniz onu terk etmediğinizi anlayacak ve kreşte geçireceği kısıtlı zamanı iyi değerlendirmek isteyecektir. Tabi bu noktada köpeğinizin bakıcısına çok iş düşüyor. Köpek bakıcısında olması gereken bazı özellikler var ki bunlar kreş seçiminize de etki edecektir.

Köpek bakıcısında olması gereken özellikler nelerdir?

Elbette ilk olarak size güven vermeli. Köpekleri sevmeyen biri iyi bir köpek bakıcısı olamaz çünkü onların dilinden anlamaz. Köpek bakıcısının illa bir hayvan sahibi olmasına gerek yok, köpekleri çok sevmesi ve onlar hakkında bilgi sahibi olması ilk ve en önemli kriterdir. Köpek bakıcısı her an ulaşılabilir olmalıdır keza kreş de. Kamera bağlantısı ile kreşi ve köpeğinizi sürekli olarak kontrol edebilme imkânınız olmalıdır. Köpek bakıcısının titiz ve dakik olması önemlidir. Köpeğinizin mamasını ya da ilacını zamanında vermeli ve en ufak bir aksama olmamalıdır. Neticede bu hizmet için bir bedel ödüyorsunuz. Köpeğinizi iyi okuması önemlidir. Bu şu demek… Elbette her köpeğin huyu farklıdır ve durumlara reaksiyonu farklı olacaktır. Ancak köpeklerin dilinden anlamak bu noktada devreye girer. Köpek bakıcısının mutlaka köpeğin reaksiyonlarını anlaması ve vereceği tepkileri önceden kestirebilmesi gerekir. Bunun için köpeğin karakterini bilmeye gerek yoktur genel bilgi de pek çok tehlikeyi önleyecektir. Örneğin köpekler genelde yemeklerinin önlerinden alınmasına tepki verirler. Bu genel bir huydur ve köpek bakıcısı köpekler hakkında bu genel bilgilere sahip olmalıdır. Köpek kreşlerinde görev alan bakıcılar genellikle bu işin uzmanıdır bu nedenle ekstra bir efor sarf etmenize gerek kalmayabilir. Ancak şunu unutmamak gerekir ki köpek oteli de, köpek kreşi de köpek bakıcısı da bir risktir. Her şey tam istediğiniz gibi de olabilir, arada pürüzler de olabilir. Köpeğinizi siz yokken de kontrol edebilmenin en iyi yolu kamera sistemi ile izlemektir. Bu sayede köpeğinizin gün içerisinde neler yaptığını görebilir ve müdahale edilmesi gereken noktalarda erkenden olaya dahil olabilirsiniz.

Köpek kreşinin avantajları nelerdir?

Köpek kreşinin birçok avantajı vardır. Bunlarda ilki şüphesiz zaman sorununu ortadan kaldırmaktır. Köpeğinize zaman ayıramadığınız günlerde ya da dönemlerde köpek kreşleri sayesinde daha rahat edebilirsiniz. Köpek kreşleri köpeğinizin ihtiyacı olan bakımı, egzersizi ve eğlenceyi ona sağlar. Köpeğiniz mutlu oldukça siz de mutlu olursunuz. Bir diğer avantajı köpeğinizin psikolojik açıdan rahatlamasıdır. Enerjisini atan köpek hem metal hem ruhsal olarak rahatlar. Ayrıca bütün günü evde yalnız geçirmek yerine arkadaşlarıyla oynamak onu çok mutlu edecektir. Köpek anaokulu ya da köpek kreşi, hem hayvan sahipleri hem de köpekler için adeta bir kurtarıcı niteliğindedir. Köpek kreşi sayesinde ne beslenmesinde ne eğlencesine ne de egzersizinde aklınız kalmaz ve işlerinizi daha rahat halledebilirsiniz.

Yazımızın finalinde köpek anaokulu fiyatları ya da köpek kreşi fiyatlarına da değinelim. Bu konuda aslında net bir rakam vermek doğru olmayacaktır çünkü her bir kreşin verdiği hizmet içinde pek çok ekstralar olabilir. Salt köpek bakımından çok daha öteye geçebilir ki bunlar da fiyatlara yansıyacaktır. Bu nedenle köpek anaokulu fiyatları, köpek kreşi fiyatları talep edilen hizmetlere bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Benzer Yazılar