Köpekler Hakkında Bilgi
Köpek Tüyü Nasıl Temizlenir? 23.06.2021

Pet arkadaşlarımızın bakımıyla ilgilenmek de onlara karşı sorumluluklarımızdan biri. Bu bakım yalnızca tuvalet temizleme değil öz bakım için de geçerli. Tırnaklarını kesmek, tüylerini taramak, varsa çapaklarını temizlemek, dişlerini fırçalamak ve benzeri gibi bakımlar da aksatmadan yapılması gereken bakımlar. Özellikle köpeğin her gün taranması çok önemlidir. Uzun tüylü ırklarda bazı durumlarda sabah ve akşam tarama da gerekebilir. Tüyleri ince olan köpeklerde tüy keçeleşmesi yaşanma oranı daha yüksektir. İnce tüylü köpekler eğer düzenli olarak taranmazlarsa tüyleri topaklanır ve beraberinde keçeleşme oluşur. Bu keçeleşme zamanla derisinin nefes almamasına yol açabilir ve birtakım cilt sorunlarına yol açabilir. Yani aslında basit gibi görünen bir tarama işlemi, deri ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Cildinin nefes alması için düzenli olarak ölü tüylerden arındırılması gerekir. Bu sayede nefes alan cilt hem sağlıklı bir deri sağlar hem de tüylerinin daha gür ve güzel çıkmasına neden olur. Bu noktada elbette taranma denince akla ilk gelen dökülen tüylerdir. Özellikle tüy alerjisi olanlar ya da köpek tüyü konusunda fazla hassas olanlar için oldukça sıkıntılı bir durum olduğu gerçektir. Ancak her zaman dediğimiz gibi köpek sahiplenmeden önce enine boyuna her detay düşünülmelidir; basit bir tüy sorunu bile buna dahil! Evdeki tüyleri yok etmek bir nebze daha kolay olabilir neticede elimizin altında elektrik süpürgesi var. Ancak konu arabadaki tüyler olunca biraz daha karışık bir durum olabiliyor. Arabayla seyahatler için köpek örtüleri vardır bu örtülerle koltukları koruyabilirsiniz. Çıkarıp yıkanabilen ve leke tutmayan özellikte olanların kullanımı da rahattır. Ancak eğer örtü yoksa ve arabanız minik dostunuzun tüyleri ile doluysa bu noktada bazı yöntemlere başvurmaktan başka çare yok. Eğer arabanıza profesyonel bir yıkama yaptıramayacaksanız aşağıdaki yöntemler işinize yarayabilir.

1 -    Tüy toplama rulosu!

Köpek tüy toplama aparatları her zaman günü kurtarır ve şahane bir kurtarıcıdır. Hele ki dışarı çıkarken son anda bir sevgi gösterisi olduysa ve üstünüz tüy içinde kaldıysa bu temizleme aparatlarıyla rahatlıkla tüylerden arınabilirsiniz. Aynı şeyi arabada da kullanabilirsiniz. Yapışkanlı kâğıdını çıkardıktan sonra çok kez kullanıma müsaittir. Tüy toplama rulosu aynı zamanda kıyafetlerden köpek tüyü nasıl temizlenir sorusunun da en etkili yanıtlarından biridir.

2 -    Köpek tarama eldiveni!

Köpekleri sever gibi bir yandan ölü tüyleri toplamaya yarayan eldivenleri duymuşsunuzdur. Bu eldivenler arabadaki tüyleri de alabilir. Özellikle koltuklara yapışan tüyler için etkili bir çözüm olabilir. Ancak sonrasında iyice yıkamayı ihmal etmemek gerekir elbette.

3 -    Koli bandı!

Diyelim ki yukarıda önerdiğimiz aparatlardan, ürünlerden hiçbiri elinizde yok. O zaman daha doğal bir çözüme gidebiliriz; koli bandı. Koli bandının yapışkan yüzeyi, arabada biriken tüyleri toplamak için yeterli olacaktır.

4 -    Bulaşık eldiveni!

Evet, bir diğer alternatif yöntem de bulaşık eldiveni. Bulaşık eldivenlerinin plastik kısımları tüyleri çekebilir. Bu sayede çok derine yapışmış tüyleri çıkaramasa da yüzeyde biriken tüyleri toplamak için yeterli olacaktır.

5 -    Nemli bez!

Evdeki ürünlerle öneriler vermeye devam edelim. Nemli bir bez de köpek tüylerini almak için yeterli olabilir. Nemli bezi hafif dairesel hareketlerle kullanırsanız, koltukların üzerindeki tüylerin çıktığını göreceksiniz. Nemli bez, birikmiş olan tüyleri temizlemenin de etkili yollarından biridir aynı zamanda.

6 -    Çek çek!

Nemli bez, tüy toplama rulosu, eldiven ve benzeri gibi ürünler işe yaramadıysa o halde biraz daha geniş açıdan ele almak gerekebilir. Aracın zemin kısmından tüyleri temizlemek için çek çek kullanabilirsiniz. Temizlik malzemeleri denince akla ilk gelen ürünlerden biri olan çek çek sayesinde zemindeki tüyleri kolayca temizleyebilirsiniz.

7 -    Diş fırçası!

Koltuk aralarında ya da minimal noktalarda biriken tüyler için de en ideal olanı diş fırçasıdır. Kullanılmayan bir diş fırçası ile arabanızda dip köşe bir temizlik yapabilirsiniz. Bu sayede tüylerin olduğu alanların yanı sıra diplerde biriken kirlerden de kurtulmuş olursunuz.

Benzer Yazılar