Köpekler Hakkında Bilgi
Köpeklerin Hoşlanmadığı Şeyler Nelerdir? 28.06.2021

Aslında her bir köpek, farklı bir karakter demektir. Bazı genel özellikleri olsa da her köpeğin karakteri, huyu, damak tadı ve hatta uyku biçimi farklıdır. Tıpkı bizler gibi doğduktan sonra zamanla şekillenen ve açıkçası yetiştirilme tarzıyla da bağlantılı olarak gelişen bir huy yapısına sahiptir. Bazı köpekler genetik özelliklerinden dolayı saldırgan ya da agresif özellikte olabilirler ancak doğru bir eğitim ve yetiştirilme tarzıyla her köpek uysallaşabilir. Bu noktada eğitim kadar, ona nasıl davrandığımız da önemlidir. Köpeklerin kendilerine has bazı karakteristik özellikleri vardır. Hoşlandıkları, hoşlanmadıkları, sevdikleri, sevmedikleri şeyler vardır. Ancak bazı özellikler var ki genelleme yapmak mümkündür. Köpeklerin birçoğunun hoşlanmadığı davranışları derledik sizin için. Evet, her köpek kendine ait bir karaktere ve huya sahiptir ancak genel olarak ele alındığında köpekler aşağıdaki davranışlardan ve hareketlerden pek hoşlanmazlar. Eğer yeni bir köpek sahiplendiyseniz ve ilk defa köpek bakımını üstleniyorsanız bunları kulağınızın kenarında tutmanızda yarar var.

1 -    Yüzlerine üflemek

Köpeklerin yüzlerine üflemek onların en sinir olduğu davranıştır. Ancak tam tersi, arabada rüzgâra karşı gitmeyi de severler. Yeter ki yüzlerine biri üflemesin, çok rahatsız olurlar ve hemen oradan uzaklaşırlar.

2 -    Sarılmak!

Köpeğiniz çok şeker ve ona sarılmamak için zor duruyorsunuz, sizi anlıyoruz! Ancak bu durum minik patinin pek hoşuna gitmeyebilir. Köpekler birinin onu sıkarak sarılmasından hoşlanmazlar, huysuzlanırlar ve kucağınızdan inmeye çalışırlar.

3 -    Yıkamak!

Aslında bu her köpek için geçerli değildir. Suyu çok seven, banyo saatinde çok mutlu olan ya da denize girmeyi çok seven köpekler de vardır. Ancak bazı köpeklerin suyla arası hiç iyi değildir; yıkanmaktan hoşlanmazlar ve kaçmak için fırsat kollarlar.

4 -    Islak kalmak!

Banyodan sonra eğer hemen kurutmadıysanız ya da elinizden bir şekilde kaçtıysa evin içerisinde çılgınlar gibi koşup kendini kurutmaya çalışacaktır. Bazı köpekler ıslanmaktan hiç hoşlanmazlar ve kendilerini koltuğa sürterek kurutmaya çalışırlar.

5 -    Yüksek ses!

Kedilerin yüksek sesten hiç hoşlanmadığını ve sessizlik sevdiklerini biliyoruz. Aynı durum bazı köpekler için de geçerli. Bazı köpekler sesten, gürültüden hiç hoşlanmaz hatta siz içeriye yüksek bir ses tonuyla seslendiğinizde bağırmaya başlarlar sizin sesinizi bastırırlar. Bunun nedeni yüksek sesten duydukları rahatsızlıktır. Bazı köpeklerin ses ve gürültüyle hiç işi yoktur ancak bazıları için de yüksek ses kırmızı çizgidir.

6 -    Uyurken rahatsız etmek!

Niyetiniz uyurken onu sevmek dahi olsa köpeğinizin bundan hoşlanmama ihtimali var. Bazı köpekler uykudan uyandırılmayı sevmezler hatta birden agresif olabilirler. Genellikle uykularını sessiz ve kimsenin olmadığı yerlerde almayı tercih ederler, o esnada ona dokunmak isterseniz sinirlenebilir.

7 -    Yemeğini almak!

Yine köpekten köpeğe değişen ancak çoğu köpekte gözlemlenebilen bir davranış; yemeğine dokundurmama! Köpekler yemeklerini sahiplenir. Yedikleri sırada önünden mamasını almaya kalkarsanız saldırgan bir tavırla karşılaşabilirsiniz. Yemeği ona aittir ve sadece o yemelidir, başkasının müdahalesinden hoşlanmayabilir.

8 -    Uzun süre yalnız kalmak!

Köpekler duyguları bir hayli yoğun olan canlılardır ve eğer uzun süre yalnız kalırlarsa bu durumdan rahatsız olabilirler. Bu nedenle köpeğinizi uzun süre yalnız bırakmaktan kaçınmanızda yarar olacaktır aksi halde eve geldiğinizde sizinle küsen birileriyle karşılaşma olasılığınız vardır!

Benzer Yazılar