Köpekler Hakkında Bilgi
Köpeğim Beni Seviyor mu? 15.03.2021

Sevilmek, sevmek her canlının ihtiyacı olan en masum duygulardan biridir. Hele ki evcil hayvan sahibiyseniz durum daha da duygusal olabiliyor. Karşınızda siz yemek verirseniz yiyecek, su verirseniz içecek bir canlı var. Sizden tek beklentisi onu koşulsuz sevmeniz ve ona mutlu bir yuva vermeniz. Hal böyle olunca tabiri caizse onu sevmeniz için gözünüzün içine bakan o minik patiyi daha başka bir gözle görüyor insan. Bu sevgi durumu karşılıklı bir hal aslında. Siz onu seviyorsunuz, onun da sizi sevmesini istiyorsunuz. Köpekler duyuları çok kuvvetli canlılardır. Hislerini belli ederler. Birini sevmediklerindeki tavırlarıyla belli ettikleri gibi sevdiklerini de fazlasıyla belli eder. Kimi zaman hırçın görürüz; o kar beyazı dişler ortaya çıkar. Kimi zaman mutlu görürüz; kuyruk sallanır durmadan. Özetle köpekler her hissini bir şekilde karşısındakine aktarabilen canlılardır. Biz onları koşulsuz seviyoruz bu bir gerçek ancak verdiğimiz sevginin karşılığını görmek de hoşumuza gitmiyor değil. Bugün sizlerle köpeğimizin bizi sevip sevmediğini anlamanın yollarını paylaşacağız. Çünkü sevip sevmediğini anlamak aslında çok basit birkaç hareketinde gizli. Evet, dilerseniz hızlıca o hareketlere, davranışlara geçelim.

Köpeğimin beni sevdiğini nasıl anlarım?

Köpeğinizin sizi sevdiğini anlamanın birkaç yolu vardır. Aslında hareketleriyle bu fazlasıyla belli eder. Eğer çok hiperaktif bir köpeğiniz yoksa belki bunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz ancak günün sonunda basit bir hareket bile size olan sevgisini açık edecektir. Köpeğim beni seviyor mu sorusu birçok köpek sahibini tarafından merak edilen bir sorudur. Hayvanlar hislerini dile getiremezler ancak hareketleri dillerinin bir aynası niteliğinde olur. Bazen ister istemez acaba gerçek bir sevgi mi yoksa bir “beklenti” ilişkisi mi karıştırabiliyoruz. Örneğin sadece mama saati geldiğinde ya da dışarı çıkma zamanında gösterdiği bir sevgi gösterisi mi yoksa gerçekten seviyor mu? İşte bu soru, hayvan sahiplerinde ikileme yol açabilir. Cevabını anlamak için birkaç davranışı gözlemlemeniz yeterli olacaktır. Eğer köpeğiniz az sonra sıralayacağımız davranışlardan en az bir tanesini yapıyorsa sizi çok sevdiğinin bir göstergesi olacaktır.

1 -      Durmadan size bakıyorsa…

Aslında buna daha çok “gözlerini dikip bakmak” ifadesini kullanmak daha doğru olacaktır. Evde temizlik yaparken, evi toplarken, kitap okurken, kahve içerken kısaca evde yaptığınız her hangi bir aktivite sırasında sizden gözünü ayırmıyorsa bu durum sizi sevdiğini işaret ediyor olabilir.

2 -      Sizi sürekli izliyorsa…

Yaptığınız her hareketi inceliyorsa, gözlemliyorsa ve anlam veremese bile sizi takip etmekten kaçınmıyorsa size karşı güçlü bir bağa sahip olduğu söylenebilir. Ne yaptığınızın önemi yok; hareketlerinizi gözlemliyorsa ve ne yaparsanız onu takip ediyorsa bu da bir işarettir diğer bir deyişle.

3 -      Kucak istiyorsa…

Eğer dinlenme yeri olarak kucağınızı tercih ediyorsa, sevgi çanları çoktan çalıyor demektir. Köpekler dinlenmeyi, uyumayı sever en az oyun oynamayı sevdiği kadar. Dinlenmek de onlar için bir aktivitedir ve günün belirli zamanlarında dinlenmek isterler. Eğer dinlenmek için yumuşacık yatağı yerine sizin kucağınızı tercih ediyorsa bu aynı zamanda size olan güvenini de gösterir. Sizin yanınızda dinlenmesi, sizin kucağınızda uyuması sizi sevdiği anlamını taşır.

4 -      Mamasını yedikten sonra yanınıza geliyorsa…

Şunu biliyoruz ki yemek yemek kediler için de köpekler için de önemli bir zaman dilimidir. Özellikle köpeklerin yemekle arası bir hayli iyidir. Yemek yerken etrafla pek ilgilenmedikleri gibi önüne konan yemeklerinin alınmasından da hoşlanmazlar. Kısaca yemek yeme ve köpekler arasında bir bağ vardır. Yemeğini yedikten sonra koşa koşa soluğu yine sizin yanınızda alıyorsa, bu demek oluyor ki yemekten sonra en sevdiği ikinci şey sizin yanınızda olmaktır.

5 -      Her zaman size karşı heyecanlıysa…

Arka odada bir süredir dinleniyor olmanızla 3 aydır köpeğinizi görmemeniz arasında bir “karşılama seramonisi” farkı yoksa köpeğiniz sizi bir hayli seviyor demektir. Açalım konuyu… Dışarı birkaç dakikalığına bile çıkmış olsanız sizi eve dönüşte sanki aylardır görmüyormuş gibi heyecanlanıyor ve mutlulukla karşılıyorsa sizi çok sevdiği sonucu çıkacaktır. Sizi özlemesi için uzun zaman geçmesi gerekmez, sizi yan odada bile özleme potansiyeline sahip olacak kadar duygusal canlılardır.

6 -      Sizi durmadan yalıyorsa…

Köpeklerde yalama, en büyük sevgi gösterilerinden biridir. Hatta bu durum bazen sınırları da aşabilir; bir bakmışsınız iki patisini omzunuza dayamış yüzünüzü yalıyor. Köpeklerde yalama, en bilinen sevgi çeşitlerinden biridir. Eğer köpeğiniz hiçbir neden yokken bile sizi yalıyorsa bu sizi sevme şeklidir. Biz nasıl ki sarılarak, öperek sevgi gösteriyoruz; köpekler de bu duygularını yalayarak gösterirler.

7 -      Evde sürekli sizi takip ediyorsa…

Yukarıdaki satırlarda göz ile takipten bahsetmiştik şimdi fiziki takibe geçelim. Evde nereye giderseniz gidin sizi takip ediyorsa, sizden ayrılamıyorsa sizi seviyor demektir. Banyoya girseniz kapıda bekler, odanızın kapısını kapatsanız ağlar…  Her an ve her koşulda sizin yanınızda olmak ister çünkü. Bunu belli etmenin en güzel yolu da sizi sürekli takip etmesidir.

8 -      Gece yanınızda uyuyorsa…

Yatağı olmasına rağmen o sizin yanınızdaki parkede uyumayı tercih ediyorsa bu da bir sevgi göstergesidir. Köpekler genelde sahipleriyle uyumayı sever hele onları seviyorsa tüm gece ayrılmaz yanlarından. Eğer köpeğiniz gece uyumak için sizin yanınızı tercih ediyorsa gece bile yanınızdan ayrılmak istemiyordur. Bu da zaten sevgisinin en bariz göstergelerinden biridir.

9 -      Sizden aferin almaya çalışıyorsa…

Sizi bir şekilde mutlu etmeye çalışıyorsa sizi seviyor demektir. Örneğin sizin kızacağınız hareketlerden kaçınıyorsa, yasaklarınıza uyuyorsa, sizin sinirleneceğiniz şeyleri yapmıyorsa bu sizi üzmek istemediğinden kaynaklanıyor olabilir. Köpekler sahiplerinin mutluluğunu gönülden isterler ve bunun için pek çok davranışta bulunabilirler.

10 -   Hastayken başucunuzdan ayrılmıyorsa…

Bu etkileyici bir içgüdüdür. Hiç rastladınız mı bilmiyoruz ancak bazı köpekler sahipleri hastayken onların yanından bir an olsun ayrılmaz. Siz kendinizi iyi hissedene kadar gözünü diker ve size bakar. Sizi yalar, ağrınızı dindirmek ya da sizi mutlu etmek için yanınızdan bir an bile olsun ayrılmaz. Köpekler çok hassas canlılardır ve sahiplerinin hayatlarında olan bitenle yakından ilgilenirler. Hisleri de çok kuvvetli olduğu için yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda mutlaka sezerler. Örneğin mutsuzluğunuzu hissederler ve yanınıza sokulup sessizce kucağınıza yatabilirler. Sizi yalayarak sakinleştirmeye çalışabilirler. Yatağınıza uzandığınızda o da usulca size sokuluyorsa sizi mutlu etmeye ve sakinleştirmeye çalışıyordur. Bu da size olan sevgisinin bir başka göstergesidir.

Köpeğim beni seviyor mu sorusu, kedi sahipleri için “kedim beni seviyor mu?”  şeklinde dönüşür. Daha önce kedinizin sizi sevdiğini gösteren birkaç hareketinden bahsetmiştik. Kedim beni seviyor mu sorusunun yanıtını okumak için aşağıdaki blog yazımıza TIKLAYIN.

https://www.petipet.net/blog/kedim-beni-seviyor-mu-kedilerin-sizi-sevdigini-nasil-anlarsiniz

Benzer Yazılar